- Dates: 18 d'abril a 16 de juny de 2017
- Grup matins: dimarts i divendres de 08:00 a 09:00 (...que acabaven sent les 09:30)
- Grup tardes: dimarts i dijous de 18:30 a 19:30 (...que acabaven sent les 20:00)
- Nombre de persones participants: 20 en cada grup
- Forma d'inscripció i difusió de l'activitat: a través del CAP
Els camins saludables han l'actiu de salut que han aprofitat aquests dos grups de persones per aprendre la tècnica de marxa nòrdica des de 0 fins assolir un nivell bàsic d'autonomia.
Però, per què des d'un centre de salut?
Si dos professionals de l'activitat física i l'esport com en Sergi i jo hem entrat al CAP de Sant Just Desvern no ha estat casualitat. No m'equivocaré gaire si assenyalo a la Sílvia Granollers, infermera de l'EAP, com a "culpable" que això hagi succeït.
La qüestió és que ens hem trobat dues passions:
- Prescriure salut a través de l'activitat física i no només tractar malalties
- Apropar la marxa nòrdica i tots els seus beneficis als/les ciutadans/es de Sant Just
I la sort és que la idea va engrescar a tot el personal del CAP. Primer, participant en una sessió de tast. Segon, per les persones més agosarades, participant en un curs d'iniciació a la tècnica.
La seva col·laboració en la difusió i facilitar que cada sessió s'hagi iniciat i finalitzat davant mateix de la porta d'entrada ha esta clau per al bon funcionament.
I la gent s'enganxa a això de la marxa nòrdica?
I tant!!!
La durada del curs (17 sessions) ha premés aplicar el mètode d'aprenentatge de les 10 passes INWA d'una forma progressiva adaptant les tasques d'ensenyament-aprenentatge al ritme del grup.
Un dels objectius d'aquesta activitat era aconseguir l'adherència a l'activitat física a través de la fidelització a la pràctica de la marxa nòrdica. Encara és d'hora per saber si ho hem aconseguit però hi ha indicis que ens fan ser optimistes:
- L'alt grau de compromís de la majoria de les persones en l'assistència a les sessions... i quan de greu els sabia a les persones participants el dia que no podien venir per causes de "força major".
- La satisfacció de percebre beneficis "tangibles"... arribar més lluny, aguantar sense esbufegar, millorar la postura, trobar-se millor.
- L'interès per adquirir bastons propis per fer l'activitat pel seu compte... la seguretat i confiança de poder fer la pràctica de forma autònoma.
- La voluntat de seguir practicant... la potència del grup i de l'activitat dirigida.
De moment, el nostre company Pep ja està recollint alguns dels fruits d'aquesta experiència i donarà continuïtat a l'activitat durant aquests mesos d'estiu. I la Sílvia ja està cercant recursos i dates per programar una altra tanda de sessions per a iniciar a nous marxadors i marxadores.
Continuarà...?!
;-)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada